I morse hände nog det sjukaste jag har varit med om tror jag. Jag gick som vanligt ut i morgonrocken med Lillan (min dvärgpudel), för att hon skulle få morgonkissa. Båda katterna Mitzi och Molly satt som vanligt och jamade för full hals i fönstret. Men vad som inte brukar hända är att när jag skulle gå in igen så var altandörren låst! En liten röd katt vid namn Molly hade hängt sig på handtaget och låst mig ute! I morgonrocken! Jaha. Det var ju kul. Ytterdörren var ju förståss också låst. Som tur var så hade jag min mobiltelefon med mig ut, så det var bara att ringa till hyresvärden och be honom komma och öppna för lilla mej. Han skrattade gott vill jag lova. Efter en stund hängde Molly ännu en gång i handtaget. Med bultande hjärta och spänd förväntan såg jag hur handtaget nu såg ut att vara tillräckligt vridet för att jag skulle kunna komma in. Jag kände på dörren. Jo! Det gick! Jag ringde snabbt till hyresvärden och sa att katten hade släppt in mig igen, så han kunde vända om och köra hem. Detta låter helt osannolikt, jag vet. I alla fall att Molly skulle lyckas trycka till handtaget från andra hållet också, så att dörren öppnades. Men det är helt sant. Konstig liten dam, den där Molly. Hädanefter kommer jag att stänga in katterna i sovrummet när jag går ut med Lillan, eller åtminstone kolla så att ytterdörren är olåst. För att föreviga denna konstiga händelse gick jag ut igen och tog kort på Molly när hon håller på handtaget till altandörren. Det var precis så där hon tryckte för att den skulle låsas. Men hur hon sen lyckades få handtaget tillbaka är för mig ett mysterium.¡Hasta la vista mis compañeros!
Jag bara måste kommentera en sak som stod i Kristianstadsbladet härom dagen. En stackars man fick hem papper från försäkringskassan där det stod att han var död! Jo, det är sant ! Hans släktingar hade också fått ett brev där de informerades om vilken hjälp de kunde få efter dödsfallet. Livränta och begravningshjälp, till exempel. Men det är ju inte klokt! Man vet ju inte om man ska skratta eller gråta åt detta makabra misstag. Tänk dej själv att öppna posten en dag och se papper på att du är död. Jag säger bara; mamma mia, hundar börjar tala mat !


Jag har fått böter. För fortkörning! Jag som alltid retar mej och skäller på dom som kör för fort förbi mitt hus. Snacka om ödets ironi. 2400 kronor blev summan av kardemumman för detta idiotiska misstag som utspelade sig vid kyrkan här i Vittskövle. Jag släpper alltid gasen när jag kommer till 50-skylten och låter bilen bromsa ner själv. Hastigheten brukar sjunka ner till 30 lagom till 30-skylten. Men inte denna gången tydligen. Surt sa räven. I fortsättningen kommer jag att bromsa själv istället för att låta bilen motorbromsa. Vilket ödestigert misstag för någon med så dålig ekonomi som jag. Men vad gör man? Det är bara till att betala och se glad ut. Detta får bli både den första och den sista gången jag får fortkörningsböter, that's for sure!
¡Hasta la vista mis compañeros!