Nu när det så smått har börjat bli grillsäsong så vill jag tipsa om Lisa Lemkes kokbok Till Grillat.

Texten är hämtad från Coops inspirationstidning Med Mera nr 5.

"När kolen är grå och har ett glödande inre är det dags att grilla. Men allt som oftast låter vi väntan bli för kort och hastar fram. Resultatet blir vidbrända korvar och för välgrillat kött. Väntan är viktig. Den ger oss en chans att i stället tänka på det som grillning egentligen handlar om: tillbehören.
Lisa Lemke har ägnat hela kokboken Till Grillat åt såser, marinader, sallader och lite sött. En viktig del i boken är hur grillningen planeras: tilltugg och sås görs i förväg, sallader svängs ihop blixtsnabbt och den söta avslutningen står redo i kylen. Det är mat som nästan sköter sig själv, så att du kan ägna dig åt det viktigaste - att umgås och smutta på en iskall dryck. Det är dags att låta tillbehören spela huvudrollen."