Visst är det gott med gräddfil och gräslök till sillen. Men min mamma har själv komponerat ihop en alldeles underbar röra att ha på nypotatisen. Vill du prova något nytt i år så får du receptet här. Jag lovar att varken du eller dina gäster blir besvikna. Ni kommer garanterat att ha den till er sill varje år efter att ha smakat den.

Gunzan's röra:
3 dl ganska hårt vispad grädde
2 dl creme fraiche
1 dl hackad smörgåsgurka
1 dl hackad slanggurka
1/2 dl hackad gräslök
gurkmeja (bara lite grann, så att en ljusgul färg uppstår)

Mängden gurka och gräslök kan du själv anpassa till hur du vill ha det. Det är ju en smaksak, precis som när man gör potatissallad. Smaklig spis!
 
 
 
 
 
 
Idag är det ingen bra dag att vara vidskeplig. Det är inte bara fredagen den 13:e, utan även fullmåne! För mig brukar fredagen den 13:e innebära tur och fullmåne brukar innebära att det är starka krafter i omlopp. Jag har alltid haft svårt att sova vid fullmåne och är vad man brukar kalla mångalen. Men att de båda sammanfaller är ovanligt, och enligt en undersökning kommer detta inte att inträffa igen förrän år 2049. Så oavsett om man är skrockfull eller inte är detta en speciell dag som inte kommer igen på många, många år. Jag önskar er god tur på denna mångalna fredagen den 13:e.