Jag har snubblat över en ny suverän författare och ingen är gladare än jag. Han heter Johan Ring och skriver skräck och thrillers. Än så länge har han gett ut 6 noveller.
Jag är en kräsen läsare som helst håller mig till Stephen King. Därför blev jag glatt överraskad när jag genast blev fängslad av Johans sätt att skriva. Hans berättelser är välskrivna och detaljrika. Detta är en författare som kommer att gå långt och jag kommer definitivt att samla på hans böcker.
 
Läs mer om honom på hans sida http://www.johanring.com/
 
Följande bilder och texter är lånade från Adlibris sidor om Johan Rings böcker.
 
Klicka på bokomslag nedan för att komma till respektive bok hos Adlibris
 
 
 
Detta är en samling prosalyriska texter om Det Undre Hjärtat, om ursinne och föräldraskap, om Poltava och Missade Chansers Klubb, om att spela ut sin roll.
 
 
 
I mörkret i utkanten av stan är det lätt att gå vilse, gränserna blir tunna och suddiga, och det är där som de här fyra berättelserna utspelar sig. En modelljärnväg blir en inkörsport till en annan värld, en högstadiepojke hemsöks av något som får kosmiska konsekvenser, en oskyldig billek förvandlas till en kamp på liv och död. Mörkret I Utkanten Av Stan är fyra noveller om det mörker som alltid lurar precis utom räckhåll för ljuset.

Johan Ring är född1978 och bosatt i Skåne. Han har tidigare givit ut lyriksamlingen Det Finns En Varg Där Ute, Och Den Äter Barn (Pupill Förlag, 2011).
 
 
 

En oskyldig lek får dödliga konsekvenser. 22 min.

"Stina skulle just starta bilen för att köra därifrån, när villans ytterdörr öppnades och de båda männen kom ut. Mellan sig bar de något som såg ut som en hoprullad matta. Stina slutade andas när hennes huvud fullbordade associationskedjan. Hon visste vad mattan innehöll sekunden innan hon såg tofsen av blodigt blont hår hänga ut från dess ena ände ..."

Det är bara en lek. En idiotisk lek Stina sysselsätter sig med för att sluta tänka på sin man, som just lämnat henne. På väg hem från jobbet skuggar hon bilar, leker hemlig agent. Men så får hon se något fasansfullt, och snart är det hon som är den jagade ...

 
 

Något fasansfullt händer i Högsby ... 50 min

Vårt Högsby var både tryggt och kvävande på samma gång. Här söp man för mycket men det var ingenting att bråka om. Här hade flickorna haft samma frisyrer sen 1983. Här bar pojkarna AC/DC-tröjor och spottade snus ur gluggarna mellan tänderna.

Korsfästa katter, våldsamma självmord och en märkliga mardrömmar. Något fasansfullt är på gång att ske i den småländska idyllen Högsby.

Johan Ring är ett nytt stjärnskott på skräckhimlen. Om du gillar Stephen King och John Ajvide Lindqvist så kommer du att älska Johan Rings krypande skräckhistorier.

 
 

Djupt inne i skogen kan ingen höra dig skrika. 26 min

Stugan ligger mitt i skogen, långt från närmsta granne. För Tom Jensen är den en fristad. Den här världen är inte skapad för kärlek som hans, det vet han. Men idag har han bestämt att världen inte ska få diktera villkoren längre! "Oroa dig inte", säger han lugnande medan han kör längs den smala skogsstigen. Men tejpen förvandlar pojkens svar till ett dämpat gnyende. Tom kan inte ana att allt är en katt-och-råtta-lek där offret inte är vad det verkar vara.

Johan Ring är ett nytt stjärnskott på skräckhimlen. Missa inte hans noveller - Stugan är den första som vi på Mix valt ut. Det kommer flera, vi lovar!

 
 

Ingenting kan hindra Frank från att ta tillbaka sin familj

 En storm som väntas bli värre än Gudrun väller in över Oskarshamn och i en liten lägenhet sitter Eva med en hård knut av obehag i magen. Oroligt betraktar hon sin son Elias som spelar tv-spel. Det hon inte vet är att någonstans därute i det piskande regnet har hennes ex-man Frank precis skjutit sin hund i huvudet. Nu är han på väg till henne.

När han ringer på dörren till Eva och Elias är det bara några klaustrofobiska timmar kvar tills larmet går och hela staden evakueras. Men Frank är en man med ett mål, och ingen härdsmälta i världen kan hindra honom från att genomföra det han planerat.
E-boken innehåller extranovell.
 
Den Mörka Fläcken ingår även i en novellsamling som heter Efter Stormen.
 
 
Stormen är bara början – 2014 händer det som inte kunde hända: ett svenskt kärnkraftverk får en härdsmälta och radioaktivt avfall blåser in över Småland.

Efter stormen är ett unikt samarbete där tre författare skrivit varsin kortroman om samma katastrof. Samlingsvolymen innehåller även extranoveller och gömda texter.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har varit ett stöd i arbetet med böckerna.
 
 
 
Så, Johan Ring alltså. En ny stjärna på författarhimlen och en författare att räkna med. Gillar du skräckromaner och thrillers så rekommenderar jag hans böcker å det varmaste. Jag lovar att du inte blir besviken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej