Detta som jag ska berätta nu har alltså hänt på riktigt, hur otroligt det än låter. För att skydda personen i historien har jag ändrat namnet till Olle. Läs och förbluffas...

Olle har ett litet sommarställe dit han brukar åka för att koppla av. En sommar när han hade varit ute i skogen och gått, kände han att det kändes konstigt och gjorde lite ont på det lilla mellanrummet mellan pungen och snoppen. När han kände med fingret kände han att det satt något där. En liten kula. Olle försökte på alla sätt att kolla vad det var, men utan resultat. Beslutsamt gick han ut och hämtade den långa spegeln som hängde i hallen. Han ställde sig (jodå, det är sant) på köksbordet för att få mer ljus, drog ner byxor och kallingar, satte in den långa spegeln mellan benen och kollade. Det var en fästing! Plötsligt fick han syn på den gamle mannen, som bor granne med honom, i spegeln. Gubbens ögon var stora som tefat och han såg alldeles chockad ut. Olle slet bort spegeln, drog på sig byxorna och sprang ut för att förklara vad som hänt. Men gubben hade redan börjat springa, förmodligen skräckslagen över den fasansfulla synen han sett genom Olles fönster. Olle sprang ikapp gubben och förklarade generat varför han hade stått på köksbordet med byxorna nere och en stor hallspegel mellan benen!

Det är nog bland det roligaste jag har hört! Kan du tänka dej vad som rörde sig i gubbens huvud när han såg Olle genom fönstret. På köksbordet, med rumpan bar och en stor hallspegel mellan benen? Och kan du tänka dej hur Olle kände när han fick se gubbens chockade ansikte i spegelen? Hahaha! Oslagbart! Detta hände alltså min mammas jobbarkompis, 'Olle', för ett par år sedan. Gissa om mamma och de andra i fikarummet fick sig ett gott skratt när Olle berättade detta för dem. Själv skrattade jag så mycket att jag nästan kissade på mej när jag fick höra det!


¡Hasta la vista!


  

Kommentera

Publiceras ej